Bekken Kantelen

2 minuten leestijd
0
0
2,737

Een goede voorbereiding op de bevalling is het kantelen van de bekken. Vooral bij pijn in de onderrug kan deze oefening van pas komen. Zelfs je partner kan meehelpen de pijn te verzachten, probeer maar eens op je handen en knieën te gaan. In deze houding kan je partner jouw onderrug uitstekend masseren en verzacht dus de pijn in jouw onderrug. Bekken kantelen zelf kun je eigenlijk in bijna iedere houding, zittend, staand of geknield. Ben je van plan je bekken te gaan kantelen, probeer dan je schouders stil te houden. Om bekken kantelen makkelijker te maken kun je ook je handen in je zij stoppen.

Hoe kantel je de bekken?
Het maakt niet uit welke houding je aanneemt als je de heupen maar vrij hebt om te bewegen. Zal je met je knieën en handen op de grond zitten, houd dan je heupen omhoog. Je kunt nu beginnen met je achterwerk omhoog te houden en daarna je buik intrekken, zodat je ook licht de buikspieren meepakt. Doe je achterwerk weer omhoog en trek het daarna weer in. Deze oefening kun je in setjes doen van 10 per keer. Om nog stabieler te worden kun je het bekken kantelen ook in 5 stappen doen. Wanneer je je achterwerk omhoog hebt en begint met de intrekken, doe je dit in 5 stapjes. Stop telkens een tikje en ga dan weer verder. Zo zal jezelf ondervinden wat jezelf de fijnste stand van de bekken vind. Dit zal een flinke last van je rug ontnemen en de bevalling een stuk aangenamer maken.

Voor de mensen waarbij de bovenstaande tekst teveel uitleg is, volg de stappen in simpele uitleg. Maak je rug hol en daarna weer bol. Herhaal dit enkele malen. In stappen is dit ook mogelijk. Tussen het hol en bol maken van je rug, kun je tussendoor 5 keer stoppen.

  • Kleermakerszit

    Maak je dijen en bekken flexibeler en versterk je rug door in de kleermakerszit te gaan zi…
Laad meer artikelen
  • Kleermakerszit

    Maak je dijen en bekken flexibeler en versterk je rug door in de kleermakerszit te gaan zi…
Laad meer in Voorbereiding Bevalling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…