Home Zwangerschaps Verhalen Bevalling Bevalling van onze zoon Damian John Louis

Bevalling van onze zoon Damian John Louis

2 minuten leestijd
0
0
1,603

Op 9 December om 11:00 begonnen de weeën. Verloskundige gebeld en die zei neem maar een warme douche. Ik een warme douche genomen. Niet dat het hielp maar goed. Ik ging weer naar bed proberen te slapen, maar de weeën kwamen steeds vaker. Om de 4 min had ik de weeen. Om 01:30 weer gebeld naar de verloskundige. Ze kwamen er toen aan om te kijken hoeveel onsluiting ik had, dit was nog maar slechts 2cm ontsluiting en de weeën werden alleen maar heviger en heviger. Ze zeiden dat ze om 07:00 terug kwamen. Ik maar rond lopen hier in de kamer pff en wat had ik een kloten gevoel.

Om 06:30 kwamen ze er al weer aan, maar de ontsluiting bleef maar op 2 cm steken. Toen kon ik kiezen thuis blijven of naar het ziekenhuis. Uiteraard heb ik gekozen om naar het ziekenhuiis te gaan en daar lag ik dan op 10-12-2010 om 08:00 lag ik in het ziekenhuis. Gelijk werd ik aan de monitor gelegd om de ontsluiting verder te laten komen. Om 10:00 werd ik naar de Verloskundigekamer gebracht en om 13:00 had ik nog steeds maar 2 cm ontsluiting. De weeën kwamen ook onregelmatig, pff was er goed flauw van.

Ze hebben me aan de infuus gedaan om de weeën en ontsluiting verder op te wekken. Ze kwamen telkens om de 5 á 10 min kijken hoe het eruitzag, maar nog steeds bleef de ontsluiting op 2 cm. Om 17:00 had ik ineens 10 cm ontsluiting en zei de verloskundige; We gaan zo even oefenen met persen en kreeg ik ineens hele hevige perswee, maar mocht nog niet persen.

Rond 18:00 mocht ik eindelijk gaan persen. Toen zei de verloskundige nog tegen me; Over 5 a 10 min heb je je kindje op je arm. Dus niet. Heb er bijna een uur over gedaan om hem eruit te krijgen! Eindelijk was het zover. Om 18:56 kwam onze zoon Damian, John, Louis op de wereld. Hij woog 3510 gram en was 51 cm lang.

Dit verhaal is geschreven door Samantha.

  • Wat doet een verloskundige?

    Een verloskundige helpt u voor, tijdens en na de zwangerschap en zorgt ervoor dat er geen …
Laad meer artikelen
Laad meer in Bevalling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Moeilijke keuze, hele leven op het spel voor zwangerschap

Hallo allemaal, Ik ben een studente van 21 jaar. Ben bezig met een hbo studie en woon op m…