Bewaar eten veilig

1 minuten leestijd
0
0
984

Bij het bewaren van eten moet je nooit geen onnodige risico’s nemen. Eten is namelijk een ideale plek voor bacteri├źn, de bacterie kan zich snel vermenigvuldigen. Niet gaar eten en gaar eten moet je flink bij elkaar uit de buurt houden, dek eventueel mogelijk af met folie.

Wat kun je nog meer doen besmetting te voorkomen bij etenswaren?
– Je kunt bijvoorbeeld rauw gevogelte op het onderste schap in de koelkast zetten, zodat het vocht niet kan lekken op de andere etenswaren.
Kip, kalkoen etcetera kun je beter de dag voordat je het gaat klaarmaken laten ontdooien in de koelkast. Waarom? Zo heb je de dag van klaarmaken niet de kans dat er nog een stuk bevroren is en je alsnog een bacterie binnenkrijgt doordat het van binnen niet genoeg verhit is geweest.
– Worstjes en rauw vlees kun je ook beter in een aparte lade in de koelkast leggen of onderin. In ieder geval mag je het niet in aanraking met ander eten laten komen.

  • Bereiding van eten op een veilige manier

    Het is zeer belangrijk voor een zwangere vrouw dat eten veilig bereid wordt. Begin daarom …
  • Rauw vlees

    Net als kip en andere gevogelte moet ook rauw vlees met zorg behandeld worden in verband m…
  • Kip tijdens de zwangerschap

    Kip eten tijdens de zwangerschap kan, maar kijk uit met de voorbereiding. Gevogelte kan na…
Laad meer artikelen
  • Eten opwarmen bij zwangerschap

    Het kost aardig wat tijd om lekker te koken en als je zwanger bent is het ook nog eens hee…
  • Bereiding van eten op een veilige manier

    Het is zeer belangrijk voor een zwangere vrouw dat eten veilig bereid wordt. Begin daarom …
  • Besmettingen via melk

    Melk die geen warmtebehandeling heeft ondergaan kan besmet zijn met organismen die schadel…
Laad meer in Voorkom Besmetting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…