Home Zwangerschaps Verhalen Voor de Zwangerschap IVF behandeling om zwanger te raken

IVF behandeling om zwanger te raken

1 minuten leestijd
0
0
1,379

Ben Suzanne uit Vlissingen en dacht van: Laat ik ook eens gek doen en mijn verhaal laten plaatsen. Het is inmiddels alweer een half jaar geleden dat ik zwanger raakte, maar daaraan vooraf heb ik het toch echt wel zwaar gehad.

Vier jaar geleden heb ik me laten steriliseren, omdat mijn toenmalige vriend dit niet wou doen. Terwijl het voor mannen maar een kleine ingreep is. Achteraf heb ik hier spijt van. Nog geen 2 jaar nadat ik me had laten steriliseren hebben we besloten een punt achter de relatie te zetten. Paar maanden later vond ik een nieuwe vlam. Tja hij had nog geen kinderen en logisch dat hij dus wel kinderen wou. Zelf wou ik ook bij hem wel een kind, want de relatie is gewoon top.

We hebben toen dus besloten dat we een kind zouden gaan nemen, maar probleem was dat ik gesteriliseerd was. Door de sterilisatie kon ik dus niet meer gewoon zwanger raken en moesten wij gaan kijken naar alternatieve oplossingen. We hebben toen gekozen dat ik een IVF behandeling zou gaan doen. Wel weet ik nu dat een IVF behandeling geen pretje is. Na het spuiten kreeg ik soms zo veel last van de buik. De pijn die je soms krijgt moet je dan maar voor lief nemen. Had tenslotte zelf besloten een sterilisatie te doen en daarna weer een kind te nemen. Gelukkig ben ik nu alweer zes maand zwanger. De zwangerschap zelf loopt gelukkig ook goed. Nu strx de bevalling nog. We zitten al in spanning af te wachten wanneer we ons kindje de wereld mogen laten zien.

Suzanne uit Vlissingen

  • Op de boerderij

    Hartstikke leuk is het, wonen op de boerderij. Voor zwangere vrouwen hangen er helaas vers…
  • HIV – Human Immunodeficiency Virus

    Één van de allerbekenste ziektes is natuurlijk HIV. Vrouwen die al besmet zijn met het vir…
  • Rubella – Rodehond

    Rubella of in de volksmond Rodehond kan in de eerste drie maanden van de zwangerschap leid…
Laad meer artikelen
Laad meer in Voor de Zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…