Kleermakerszit

1 minuten leestijd
0
0
3,169

Maak je dijen en bekken flexibeler en versterk je rug door in de kleermakerszit te gaan zitten. Sommige vrouwen vinden het aangenamer om gehurkt te bevallen. Het versterken van de rug, dijen en bekken flexiber maken komt dan goed van pas. Bijkomend voordeel met het oefenen van de kleermakerszit zijn: Gewrichten in je lichaam worden een stuk soepeler, maar ook de doorbloeding in je onderlichaam wordt beter. De oefening lijkt moeilijk, maar tijdens de zwangerschap is het vrouwelijk lichaam veel soepeler.

Hoe moet je gaan zitten?
Het lijkt veel, maar wanneer je bezig bent zit je zo in de juiste positie. Ga lekker ontspannen zitten met de rug racht, voetzolen tegen elkander aan en trek nu je hielen naar het lichaam toe. Hierna pak je je enkels en druk je met de ellebogen je dijen omlaag.

Heel belangrijk is dat je de juiste houding aanneemt. De voetzolen tegen elkaar aanzetten en dan wel zo dat ze zover mogelijk van het lichaam af zijn. Heb je je enkels vast moet je ze heel rustig naar je toe trekken. Verder is het belangrijk dat je rug recht is en je nek en schouders ontspannen zijn.

Tip:
Zou je de kleermakerszit moelijk vinden is het handig om gebruik te maken van kussens. Leg de kussens onder je beide dijen en ga als je het makkelijk vindt tegen de wand aan zitten.

 • Bekken Kantelen

  Een goede voorbereiding op de bevalling is het kantelen van de bekken. Vooral bij pijn in …
 • Laag bij de grond

  Ben je speelgoed aan het opruimen of in de tuin aan het wieden, in plaat van bukken kun je…
 • Ontspannen en Fit blijven

  Er wordt veel van je lichaam gevraagd tijdens de zwangerschap en de bevalling, dus hoe bet…
Laad meer artikelen
 • Bekken Kantelen

  Een goede voorbereiding op de bevalling is het kantelen van de bekken. Vooral bij pijn in …
Laad meer in Voorbereiding Bevalling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…