Home Zwangerschaps Verhalen Tijdens de Zwangerschap Moeilijke keuze, hele leven op het spel voor zwangerschap

Moeilijke keuze, hele leven op het spel voor zwangerschap

2 minuten leestijd
0
0
1,806

Hallo allemaal,

Ik ben een studente van 21 jaar. Ben bezig met een hbo studie en woon op mezelf in een studio. Ben zelf niet van Nederlandse afkomst, maar ben moslim gelovig. Ik heb in juli 2011 een jongen leren kennen. Al snel kreeg ik een relatie met hem. Nu na een jaar met ups en downs ben ik zwanger geraakt. Dit was zeer onverwacht. In eerste instantie wilde hij abortus, maar ik niet. Mijn ouders en familie wisten hier nog niets van en gingen er nog vanuit dat ik maagd was. Het zou dus moelijk worden het verhaal aan hun te vertellen. Na wat gepraat te hebben met mijn vriend heeft hij besloten om het kind te houden. Twee keer is hij mee geweest naar de echo. Ik ben nu 7 weken en 5 dagen. Hij wil een vaderschapstest laten doen. Hiermee ben ik akkoord gegaan. Hij heeft het zijn moeder verteld en later heb ik het mijn moeder ook verteld. Mijn moeder maakte direct kenbaar dat wij moesten trouwen, maar dat willen wij niet.

Inmiddels is 180 graden gedraaid, heeft hij mij verlaten en zegt hij dat hij het kind niet wil. Mijn moeder zegt dat ik abortus moet doen en anders willen ze mij niet meer spreken. Een abortus kan ik niet doen. Ik denk er zo over dat er dingen op je pad komen. Hoe moeilijk het ook is of zal worden. Wat gebeurd is accepteer ik. Het is gods wil. Wie ben ik om het leven van een kind te ontnemen. Zo kijk ik er tegen aan. Zou ik het kind houden, kom ik er waarschijnlijk alleen voor te staan. Ik moet met mijn studie stoppen en in de bijstand. Mijn exvriend heeft totaal geen respect voor mij. Hij noemde mij hoer en heeft mij bedreigd. Ondanks alles blijf ik positief en wil ik met alle mogelijke middelen het kind opvoeden. Mijn studie wil ik later weer oppakken en tot die tijd de eerste jaren met mijn kind doorbrengen. De reden waarom ik mijn verhaal hier post is omdat ik er met niemand over kan praten, omdat het een schande is in onze cultuur. ik heb steun nodig.

Redactie Zwangerschapsverhalen;
In ieder geval wensen we je sterkte. Hopelijk draaien je ouders of vriend bij en kom je er niet alleen voor te staan. We willen je er wel op wijzen dat er voor alleenstaande moeders een speciale uitkering is. Je kan dan volgens mij dan tot een jaar of 5 voor je kind zorgen. Hierna volgt er wel weer een sollicitatieplicht. Moedergroepen helpen jonge moeders hier vaak mee. Succes.

Dit verhaal is geschreven door Laura.

Laad meer artikelen
  • 21weken en vliezen gebroken

    hoi allemaal, Ik ben een moeder van 4 kids en ben nu 21 weken zwanger van de laatste. Hela…
  • Na 2 miskramen eindelijk een fijne zwangerschap

    hallo allemaal, ik wou ook mijn verhaal even kwijt. ik ben nu 5 jaar samen met mijn vriend…
  • 9 maanden ziek

    Het is niet tev geloven en iedereen dacht dat ik me aanstelde, maar geloof me maar het is …
Laad meer in Tijdens de Zwangerschap

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

21weken en vliezen gebroken

hoi allemaal, Ik ben een moeder van 4 kids en ben nu 21 weken zwanger van de laatste. Hela…