Home Zwangerschaps Tips Fit Blijven Oefeningen voor de rug

Oefeningen voor de rug

2 minuten leestijd
0
0
5,192

Er zijn verschillende oefeningen die je kunt doen om de overbelasting van de rug te verminderen, daarom is het beschermen van de rug zo belangrijk. Het scheelt enorm wanneer je spieren sterker maakt, dit zal de bevalling makkelijker en aangenamer maken. Je zult tevens sneller je eigen figuur terug krijgen. Voor veel vrouwen een is het belangrijk dat ze het figuur terugkrijgen van voor de zwangerschap. Dit kun je dus als steuntje in de rug gebruiken om de zwangerschap topfit te doorlopen. Ben je normaal geen persoon die veel oefeningen doet om in beweging te blijven, bouw dit dan gewoon rustig op tot het punt waarbij je jezelf goed bij voelt. Het is ook beter om vaker een korte oefening te doen dan een lange tijd achter elkaar dezelfde oefening, neem af en toe rust. Zou je last krijgen van pijn, kramp of kortademigheid is het verstandig per direct de oefening te beëindigen en op een later tijdstip te hervatten. Wil het je echt niet lukken een bepaalde oefening te doen, push jezelf dan niet. Er zijn genoeg oefeningen die je waarschijnlijk wel kunt doen.

Enkele rugoefeningen voor tijdens de zwangerschap
– Op je rug gaan liggen, trek je benen op zover totdat je voeten met de zool de vloer raken, adem rustig in en uit. Bij het inademen kun je bekken en ruggengraat omhoog laten komen en bij het uitademen weer laten zakken. Dit zal de spieren in de onderrug versterken.
– Liggen op de grond en de knieën naar je toetrekken. Houd deze houding vast zolang je het fijn vind, adem diep en laat dan de benen weer naar de grond toe gaan.
– Ga liggen op de grond en trek één been naar je toe en de ander laat je gestrekt liggen. Houd dit 30 seconden vast en doe dan het andere been. Deze oefening telkens tien keer herhalen.
– Op de grond liggen met de handen aan weerszijden, knieën zover mogelijk naar de borst toe en draai dan met je kont naar links en weer naar rechts. Doe de oefening niet te snel, laat je rugspieren maar een beetje werk verrichten.

 • Opstaan

  Iets wat je altijd doet en zal blijven doen is opstaan tijdens de zwangerschap, je ligt na…
 • Rug beschermen tijdens zwangerschap

  Het is van belang dat je tijdens je zwangerschap altijd je rug beschermt en er dus voor zo…
 • Tillen en dragen

  Tijdens de zwangerschap zal het regelmatig voorkomen dat je iets moet optillen of iets aan…
Laad meer artikelen
 • Bekkeninstabiliteit

  Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…
 • Oefeningen aan de stang

  De meeste zwembaden zijn voorzien van een stang waaraan zwangere vrouwen oefeningen kunnen…
 • Zwemmen

  Goed voor bij de zwangerschap is natuurlijk zwemmen. Dit is voor de zwangere vrouw lekker …
Laad meer in Fit Blijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…