Home Zwangerschaps Tips Wat doet een verloskundige?

Wat doet een verloskundige?

2 minuten leestijd
Reacties uitgeschakeld voor Wat doet een verloskundige?
0
1,555

Een verloskundige helpt u voor, tijdens en na de zwangerschap en zorgt ervoor dat er geen complicaties voortkomen.  Voor de zwangerschap kunt u advies en informatie vragen aan de verloskundige. Zo kunt u erachter komen of u wel echt zwanger wilt worden en er goed voor kunt zorgen. Tijdens de zwangerschap houdt de verloskundige u in de gaten en kijkt naar de ontwikkelingen van de baby. Ook zijn er voorlichtingen, deze zijn ook voor de aanstaande vader belangrijk, omdat hij dat weet hoe er moet worden gehandeld op bepaalde momenten.  Na ongeveer de 8ste maand wordt u voorbereid op de zwangerschap, zodat u weet waar u aan toe bent. U kunt kiezen om in het ziekenhuis of thuis te bevallen.  Als u bevallen met van een prachtig kindje houdt de hulp van de verloskundige niet op. Deze gaat u na de zwangerschap ook nog helpen met het verzorgen van de baby en komt af en toe langs om te kijken of alles goed verloopt. Nederland kent tegenwoordig meer dan 600 verloskundepraktijken.

Wat mag ik niet doen tijdens de zwangerschap?
Mensen denken steeds vaker dat het heel eenvoudig is om zwanger te raken, maar dit is niet het geval. Het is niet altijd leuk, er komt heel veel bij kijken. Door sommige ziektes kan het moeilijker zijn om zwanger te raken en is het vaak een proces van een aantal jaren. Bent u zwanger, dan zijn er een aantal regels waar u op moet letten. Er mag geen alcohol worden gedronken en geen drugs worden gebruikt. Slikt u bepaalde medicijnen, vraag dan altijd informatie bij de dokter, zodat u en de baby geen risico’s lopen. Er mag ook niet gerookt worden, want dit kan ernstige gevolgen hebben voor uw kind.  Uw kunt een miskraam oplopen of de baby wordt te vroeggeboren. Rookt uw partner of iemand anders uit de omgeving? Vraag hem/haar dan om niet bij uw in de buurt te roken, want dit is ook zeer schadelijk voor de baby.

Verloskundige na de zwangerschap
U baby is geboren u bent heel gelukkig, maar weet eigenlijk niet wat u nu allemaal moet doen. Daarom is het handig om een verloskundig te hebben, zij gaat u de eerste paar weken na de zwangerschap helpen met de opvoeding, ook kunnen jullie samen boodschappen doen voor het kindje. Na een aantal weken kunt u alles zonder de hulp van de verloskundige, maar mag u haar altijd nog bellen voor vragen. Een betrouwbare verloskundigenpraktijk is vaak niet lastig te vinden.

 • Bevalling van onze zoon Damian John Louis

  Op 9 December om 11:00 begonnen de weeën. Verloskundige gebeld en die zei neem maar een wa…
Laad meer artikelen
 • Zwangerschapstest kopen

  Wanneer je het vermoeden hebt dat je zwanger bent, dan is het aan te raden om een zwangers…
 • Zwanger worden? Of ben je zwanger?

  Wil je graag zwanger worden? Of ben je het al? Dan gaat er de komende tijd heel veel veran…
 • Zwangerschap en roken

  In dit artikel vind je informatie over de invloed van roken op de zwangerschap. Ik begin m…
Laad meer in Zwangerschaps Tips
Reacties zijn gesloten.

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…