Zwanger en vlees eten

1 minuten leestijd
0
0
1,173

Door het eten van niet gaar varken- of rundvlees of gevogelte lopen de meeste mensen de toxoplasmose op. Belangrijk bij het voorbereiden van vlees is dat je het geheel laat ontdooien en bij het bakken of braden net zo lang in de pan laat totdat er heldere sappen uitkomen als je er met de vork in inprikt. Het vlees heeft een inwendige temperatuur nodig van 54 graden om ervoor te zorgen dat deze parasiet geen schijn van kans heeft. Na aanraking van vlees of gevogelte altijd goed handen wassen met desinfecterende zeep.

Wat kun je oplopen bij het eten van rauw of niet goed doorbakken vlees?
De parasiet toxoplasma overleefd dus in rauw vlees en gaat bij een hoge temperatuur weg. De parasiet zelf zorgt ervoor dat je de ziekte toxoplasmose oploopt.

Vlees op de Barbeque
Is het lekker weer en ga je thuis of bij iemand anders barbequen, laat het vlees dat je gaat eten dan goed doorbakken. Voorkom dat je rauw vlees eet en besmet raakt.

  • Bereiding van eten op een veilige manier

    Het is zeer belangrijk voor een zwangere vrouw dat eten veilig bereid wordt. Begin daarom …
  • Bewaar eten veilig

    Bij het bewaren van eten moet je nooit geen onnodige risico’s nemen. Eten is namelij…
  • Besmettingen via melk

    Melk die geen warmtebehandeling heeft ondergaan kan besmet zijn met organismen die schadel…
Laad meer artikelen
  • Eten opwarmen bij zwangerschap

    Het kost aardig wat tijd om lekker te koken en als je zwanger bent is het ook nog eens hee…
  • Bereiding van eten op een veilige manier

    Het is zeer belangrijk voor een zwangere vrouw dat eten veilig bereid wordt. Begin daarom …
  • Bewaar eten veilig

    Bij het bewaren van eten moet je nooit geen onnodige risico’s nemen. Eten is namelij…
Laad meer in Voorkom Besmetting

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…