Home Laatste Nieuws Zwanger worden? Of ben je zwanger?

Zwanger worden? Of ben je zwanger?

2 minuten leestijd
Reacties uitgeschakeld voor Zwanger worden? Of ben je zwanger?
0
1,584

Wil je graag zwanger worden? Of ben je het al? Dan gaat er de komende tijd heel veel veranderen. Niet alleen in je leven, maar ook in je lichaam. Je krijgt ineens last van allerlei kwaaltjes, waarvan je niet eens wist dat ze bestonden. Het is dus fijn als je hier een beetje op voorbereid bent.

Wist je dat de eerste zwangerschapssymptomen al binnen een week na de conceptie kunnen optreden? Als je jezelf bewust bent van de eerste symptomen, herken je een zwangerschap veel sneller en makkelijker. Je weet dan ook beter het verschil tussen een zwangerschapssymptoom en een premenstruele klacht.

Zwangerschapssymptomen herkennen

Natuurlijk is het stoppen met anticonceptie de eerste stap. Stop dan ook met je pilstrip als deze op is, laat je spiraaltje verwijderen of gebruik geen condoom meer.  Verder is het ook handig als je op de hoogte bent van zwangerschapssymptomen. Je kunt een zwangerschap dan sneller herkennen en jezelf voorbereiden. De eerste zwangerschapssymptomen ervaart iedere vrouw weer anders. Als je al een keer zwanger bent geweest, zal je deze sneller herkennen. Eén van de eerste en bekendste symptomen is, natuurlijk het uitblijven van de menstruatie. Verder is ochtendmisselijkheid een andere bekende klacht. Iedereen kent wel het beeld van een zwangere vrouw die boven de wc-pot hangt.

Andere bekende symptomen zijn vermoeidheid, duizeligheid en vaak plassen. Verder zijn er nog tal van andere symptomen, die kunnen wijzen op een zwangerschap. Al deze zwangerschapssymptomen zijn hier voor je verzameld. Klik op een van de symptomen en kom meer te weten.

Zwangerschapskwaaltjes

Tijdens je zwangerschap wil je natuurlijk zoveel mogelijk genieten. Bereid je dan ook goed voor op de zwangerschapskwaaltjes, zodat je de klachten wat kunt verminderen. Iedere zwangere vrouw heeft regelmatig last van zwangerschapskwaaltjes, zoals misselijkheid, rugpijn, hoofdpijn, harde buiken en duizeligheid.  Gelukkig, zijn de meeste kwaaltjes maar tijdelijk van aard. Deze verdwijnen weer na een paar weken of maanden. Toch is het fijn als je goed bent voorbereid en weet wat je kunt doen om de klachten te verlichten. Hier zijn alle zwangerschapskwaaltjes voor je op een rijtje gezet. Met adviezen erbij om de kwaaltjes en pijnklachten iets te verminderen.

Zwangerschapscalculator

Als je zwanger bent, wil je natuurlijk graag weten wanneer je gaat bevallen. Met een zwangerschapscalculator kun je de uitgerekende datum berekenen. Verder kom je hiermee ook te weten hoeveel weken je al zwanger bent, wanneer het eerste en twee trimester van je zwangerschap eindigen en wanneer de bevruchtingsdatum was. Natuurlijk is de uitgerekende bevallingsdatum slechts een indicatie. De meeste vrouwen bevallen voor of na deze datum.

 • Bekkeninstabiliteit

  Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…
 • Goede voornemens na de zwangerschap

  Voor de ene persoon is het belangrijker dan de andere persoon, dat is absoluut niet erg wa…
 • Zwangerschapstest kopen

  Wanneer je het vermoeden hebt dat je zwanger bent, dan is het aan te raden om een zwangers…
Laad meer artikelen
 • Bekkeninstabiliteit

  Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…
 • Goede voornemens na de zwangerschap

  Voor de ene persoon is het belangrijker dan de andere persoon, dat is absoluut niet erg wa…
 • Tweelingzwangerschapsforum

  Wanneer u zwanger bent heeft u vaak veel vragen en onzekerheden, bij een tweelingzwangersc…
Laad meer in Laatste Nieuws
Reacties zijn gesloten.

Bekijk ook

Bekkeninstabiliteit

Een veel voorkomend fenomeen tijdens de zwangerschap is bekkeninstabiliteit. Wanneer de sp…