Home Zwangerschapsweken 4 weken zwanger

4 weken zwanger

Zwangerschapstest
Aan het einde van deze week zal je waarschijnlijk niet meer gaan menstrueren en is het tijd voor een zwangerschapstest. Een zwangerschapstest kun je op elk moment van de dag uitvoeren, maar het beste is ochtendurine. Heb je een zwangerschapstest gedaan en geeft de test aan dat de uitslag negatief is kun je het over 3 dagen weer proberen. Het kan zijn dat de hoeveelheid HCG hormoon te laag is voor de test. De waarde van het HCG hormoon verdubbelt iedere twee dagen. Zwangerschapstesten zijn in verschillende soorten en merken verkrijgbaar en zijn zeer betrouwbaar.

4 weken zwanger
Je bent nu 4 weken zwanger en je baby is nu 1 mm. In deze week gaat je lichaam hard aan het werk en gaat het embryo zich verder ontwikkelen. In de jonge embryo ontstaan drie kiemlagen: het mesoderm, het ectoderm en het endoderm. Deze drie kiemlagen zorgen ervoor dat het straks een compleet mensje wordt. Uit mesoderm ontstaan alle lichamelijk delen zoals:
botten, bindweefsel, spierweefsel, nieren enz. De ectoderm zorgt weer voor nagels, tanden, haar en alles wat je aan de buitenkant van je lichaam ziet. Uit de entoderm ontstaan alle organen die te maken hebben met verwerking zoals: de schildklier, lever, darmen, maag enz.

Placenta
Aan de buitenkant van de eicellen zitten hechtvlokken die later tot de placenta zullen uitgroeien. Een goed functionerende placenta is noodzakelijk voor een voorspoedige ontwikkeling van het ongeboren kind. De placenta zorgt ervoor dat voedingsstoffen via jouw bloed in het bloed van je baby terechtkomen en dat afvalstoffen van je baby via jouw lichaam weer worden afgevoerd. Je lichaam is hard aan het werk om je baarmoeder zo veilig mogelijk te maken.